Grote zorgen om vermiste vrouw: "Zo lang in de koude, dit zijn cruciale uren"

door: STS
Emilia Chini
Afbeelding bron: Federale politie

Een bejaarde vrouw is sinds enkele dagen spoorloos verdwenen. Zoekacties leverden tot dusver niets op.

De 75-jarige Emilia Chini werd op woensdag 22 februari omstreeks 17.00 uur voor het laatst gezien in haar woning in de Damhertstraat in Maasmechelen.

Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. Politie, brandweer en de Cel Vermiste Personen zochten met honden en drones met warmtecamera's naar de vrouw, maar voorlopig zonder resultaat.

"Ze is dementerend. Ze heeft zo lang in de koude doorgebracht. Dat kan niet goed zijn", vertelde haar dochter aan Het Belang van Limburg. "Dit zijn cruciale uren", aldus Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

Op vraag van het parket is er een opsporingsbericht verspreid. "Mevrouw Chini is 1m63 lang en normaal gebouwd. Zij heeft kort, grijs haar en draagt een bril."

"Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een blauwe jeans, een blauwe trui en grijze pantoffels. Mevrouw Chini kan verward en gedesoriënteerd overkomen."

Wie deze persoon gezien heeft of informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via opsporingen@police.belgium.eu, of via het gratis nummer 0800/30.300.