"Ik koop dat niet, want dat steunt alleen maar de oorlogskas van Poetin"

door: STS
Vladimir Poetin
Afbeelding bron: Photonews

De oorlog die de Russische president Vladimir Poetin heeft ontketend in Oekraïne laat niemand onberoerd.

Wij vroegen op onze Facebookpagina: "Hoe sta jij tegenover de boycot van Russische producten? Bekijk jij mensen uit Rusland anders? Kunnen zij daar iets aan doen?"

"Zeker niet. Alle schuld ligt bij het regime. Moest Rusland democratisch zijn, er zouden veel protesten uitbreken. Nu worden de mensen de mond gesnoerd", schrijft Noela.

"Natuurlijk niet. Die mensen kunnen daar niets aan doen. Zij hebben dat niet gevraagd. Er is er maar één die het kan stoppen. Hopelijk heeft hij nog een beetje gezond verstand en doet hij dat ook", zegt Sandra.

"Sancties tegen onschuldige mensen in Rusland maken de Belgische overheid en andere overheden even slecht als de Russische overheid", vindt Alexandre.

"Die Russen kunnen daar niets aan doen, maar wij ook niet. Wij worden gestraft. Alles wordt duurder. Mensen geraken in armoede en onze politiekers trekken zich daar niets van aan", zegt Jan.

"Die mensen worden gestraft. Ze raken hun jobs kwijt omdat de bedrijven vertrekken. Sommigen zijn pro Poetin, maar velen zijn ook tegen hem, maar zijn bang om te verdwijnen in een gevangenis, of erger nog. Het is een triestige planeet geworden", schrijft Cathérine.

"De gewone Rus kan daar niets aan doen. Die zijn geïndoctrineerd en krijgen alleen maar propagandanieuws. Maar producten van daar, zoals benzine, koop ik niet, want dat steunt alleen maar de oorlogskas van de bende van Poetin. Overal is het de kleine man die het gelag betaalt", stelt Walter.

"Ik vind het spijtig dat de burgers er weer de dupe van zijn. Ook de sporters mogen nergens meer aan meedoen. Amerika heeft al ik weet niet hoeveel oorlogen gevoerd, en daar blijft alles normaal", merkt Luc op.

"De bevolking kan daar niets aan doen, absoluut niets tegen hen. Maar achter de boycot sta ik volledig. Zodat ook de bevolking zich tegen die zot gaat keren. Propaganda blijft niet werken", stelt Sven.

"Elk volk heeft de leiders die het verdient. Poetin heeft een mandaat van zijn volk om hen te vertegenwoordigen op het internationale toneel. Zijn mandaat werd ondanks alles niet ingetrokken. Dus ja, de gewone Rus is verantwoordelijk voor zijn daden", vindt Kenny.

"Ik heb zelf een Russische vriendin. Ze heeft het zo al erg genoeg, want zij kan er helemaal niets aan doen", zegt Marc.

"De bevolking kan er niets aan doen. Het is die ene zot die beslist en het volk moet het ondergaan. Zij kozen niet voor oorlog", stelt Christine.