Keytrade Bank heeft verleidelijk aanbod: "Dan krijg je extra rendement van ons"

door: STS
Keytrade Bank
Afbeelding bron: Photonews

Spaarders die hun staatsbon verhuizen van een andere bank naar een effectenrekening bij Keytrade Bank, krijgen een extra rendement. Het gaat om 0,5% extra brutorente.

De staatsbon met een looptijd van één jaar met een brutorente van 3,30% die de overheid in augustus 2023 uitschreef was een groot succes. Er werd zo'n 22 miljard euro opgehaald.

De banken zagen dat geld wegvloeien en Keytrade Bank probeert klanten nu te verleiden met een extra rendement, indien ze hun staatsbon verhuizen van een andere bank naar een effectenrekening bij Keytrade.

"Spaarders die vorig jaar ingeschreven hebben op de staatsbon bij een andere bank en die staatsbon nu verhuizen naar Keytrade Bank, krijgen een extra rendement van 0,5% en krijgen zo in totaal een rentevoet van 3,80%", klinkt het.

Maximumbedrag

"Het extra rendement geldt voor een totaal ingeschreven bedrag tot 30.000 euro. Keytrade Bank heeft dit maximumbedrag bepaald op basis van de gemiddelde inschrijving bij deze staatsbon. Een groter bedrag overbrengen mag, maar dan wordt de premie berekend op het maximumbedrag van 30.000 euro."

Wie bijvoorbeeld met die 30.000 euro ingaat op de actie van Keytrade Bank, krijgt naast het rendement van 990 euro zo nog 150 euro extra rendement. Dit compenseert meteen de roerende voorheffing 148,50 euro.

Actie van Keytrade Bank tot 22 juli

Profiteren van de actie van Keytrade Bank kan nog tot 22 juli. "De uitbetaling zal gebeuren bij de uitbetaling van de staatsbon op 4 september 2024. We storten de kosten voor een transfer terug aan spaarders wiens bank transferkosten aanrekent voor een verhuis naar een andere bank", aldus Keytrade nog.