Kind vermist tijdens schoolwandeling: Politie zet hond en helikopter in tijdens zenuwslopende zoektocht

door: STS
Politie - helikopter
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens een schoolwandeling in een bos is een kind vermist geraakt. Dat gebeurde dinsdagnamiddag.

Rond 14.00 uur werd de politie van de zone Beringen/Ham/Tessenderlo gecontacteerd, met de melding van de vermissing van een kind.

Een klas uit basisschool 'De Bron' in Beringen was op dat moment op uitstap. "Een 5-jarig kindje was vermist geraakt terwijl de groep onder begeleiding van twee juffen een wandeling maakte in het bos bij de Havenlaan", legt de politie uit.

Ook de ouders van het kind werden op de hoogte gebracht. Zij werden opgevangen door de directie van de school. Intussen startte de politie met een uitgebreide zoekoperatie.

"Deze zoekactie omvatte onder andere de inzet van een speurhond, het alarmeren van de politiehelikopter en het inschakelen van de Cel Vermiste Personen."

"Na een zenuwslopende zoektocht van meer dan twee uur trof een politie-inspecteur het vermiste kind aan in de nabijheid van een leegstaande woning, op aanzienlijke afstand van de oorspronkelijke locatie."

"Gelukkig verkeerde het kind in goede gezondheid en had het geen medische hulp nodig. De samenwerking tussen de politie, de school en de betrokken instanties heeft geleid tot een snelle en succesvolle beëindiging van deze verontrustende situatie."