Margot Cloet heeft interessant voorstel voor asielzoekers

door: STS
Margot Cloet
Afbeelding bron: Photonews

Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro, pleit ervoor om de procedure voor het gelijkstellen van diploma's aan te pakken, zodat asielzoekers sneller aan de slag kunnen in de zorgsector.

"Wat doe je met het vluchtelingenbeleid? Wat doe je met de gelijkschakeling van diploma's? Hoe ga je die mensen inburgeren? Er kan vanuit het beleid een tandje bijgestoken worden om hen in te schakelen in de zorg en de taal te leren kennen", zei Cloet in 'Terzake'.

"Wat we nu zien bij de gelijkschakeling van diploma's, is dat er op geen enkele manier wordt gekeken naar wat die mensen kunnen. Die administratieve procedure duurt redelijk lang en heeft een kostprijs. Ik denk dat de minister van Onderwijs en de staatssecretaris voor Asiel en Migratie daar samen contact over moeten hebben."

"Ik denk dat er een heel groot potentieel in zit voor de zorg. Ik vind dit een geweldige verrijking voor de zorg én voor de mensen die hele dagen doorbrengen in een asielcentrum en op zoek zijn naar zingeving en zich verder willen professionaliseren."