Meer nieuws bekend over Sven Pichal in gevangenis: ‘Drie weken eenzaamheid want het is strict verboden’

door: PMN
Sven Pichal
Afbeelding bron: Photonews

“Een menselijk wrak”, zo beschrijft advocaat Walter Daemen momenteel zijn client Sven Pichal. Die laatste zit in de gevangenis voor bezit en verspreiden van kinderporno.

Even had Sven Pichal hoop dat hij weer naar huis kon, weliswaar onder elektronisch toezicht. De advocaten van de radiomaker had de raadkamer daar kunnen van overtuigen.

Het was echter buiten het parket gerekend. Zij besloten om in beroep te gaan tegen onder meer de vrijlating van Pichal. Dat hij ook beelden verspreid had gaf de doorslag voor het parket om in beroep te gaan.

De hele zaak moet nu behandeld worden door de kamer van inbeschuldigingstelling. Zij hebben vijftien dagen de tijd om te beslissen over een verdere aanhouding.

De komende twee weken zal, net als de voorbije zeven dagen, Pichal eenzame opsluiting wachten. Om het kwartier komt een cipier hem controleren.

Af en toe mag Pichal zijn partner hem komen bezoeken of mag hij een telefoon plegen met zijn advocaten. Voorts wacht hem totale isolatie want het is ten strengste verboden dat hij contact heeft met andere gedetineerden.