Momenteel zijn er heel veel graspollen: Met deze verrassende tip ga je ‘s nachts alvast beter kunnen slapen

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het wordt een horrorweekend voor wie last heeft van hooikoorts. Dit weekend zijn er heel veel graspollen in de lucht. Een ware ellende voor wie hooikoorts heeft.

Het zal geen makkelijk weekend worden voor wie hooikoorts heeft. Je kan je zakdoek maar beter bij de hand houden. Overal in het land worden er zeer grote hoeveelheden stuifmeelkorrels in de lucht verwacht.

Astha Tiwari, wetenschappelijk medewerker van de dienst Mycologie en Aerobiologie van Sciensano, zegt bij VRTNWS dat het stuifmeel afkomstig is van de grassen die momenteel in bloei staan. “De voorbije dagen zijn de concentraties al gestegen door het mooie weer.”

“Dinsdag werd het voorlopig hoogste niveau gemeten, met 200 korrels per kubieke meter. De komende dagen kan er een nog hogere piek komen. Dat is altijd heel onvoorspelbaar."

Er zijn momenteel heel veel graspollen in de lucht

Wie last heeft van hooikoorts kan bij de dokter terecht voor medicatie. Er zijn ook wel enkele dingen die jezelf kan doen. Draag als je nu naar buiten gaat altijd een zonnebril.

Het is ook aangeraden om je huis tussen 10 en 18 uur niet te verluchten. Doe buiten ook geen sportactiviteiten. Wat ook helpt is je neus met regelmatig spoelen met zout water. Je haar wassen voor je gaat slapen kan ook voor een betere nachtrust zorgen.

Tags hooikoorts