Steven Van Gucht geeft handige tips die iedereen met hooikoorts kunnen helpen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Het hooikoortsseizoen is in volle gang en dat zet viroloog Steven Van Gucht ertoe aan om het verschil tussen de symptomen van hooikoorts en die van het coronavirus duidelijk uit te leggen. Hij geeft ook enkele tips.

"Symptomen van een allergie verschijnen wanneer u blootgesteld wordt aan een bepaalde hoeveelheid pollen en allergenen. Bij COVID-19 houden de symptomen meestal aan, ook wanneer u binnen blijft", zegt Van Gucht.

"Een allergie veroorzaakt meestal geen koorts of spierpijn, zoals corona wel doet. Niezen komt vaak voor bij hooikoorts, maar is veel minder uitgesproken bij COVID-19."

Van Gucht geeft enkele tips voor hooikoortspatiënten: "Draag een zonnebril. Hang de was niet buiten om te drogen. Neem regelmatig een douche en was regelmatig de haren."

Mondmasker

"Mensen die door hooikoorts vaak moeten niezen, kunnen best een masker dragen wanneer ze buiten komen. In de eerste plaats om de druppels die ontstaan bij het niezen niet in het rond te verspreiden. Maar het kan ook een beetje helpen tegen de allergenen in de lucht", aldus de viroloog.