Politie haalt zich woede op de hals: "Dit is de mensen ambeteren!"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een actie van de politie heeft de ochtendspits in de hoofdstad danig in de war gestuurd. Tot ergernis van veel automobilisten.

Er was de politie beloofd dat ze vanaf volgende maand 60 euro netto per maand extra zouden krijgen. Maar de regering kwam daarop terug.

Daarom werden dinsdagochtend in Brussel de Wetstraat en de Kleine Ring bezet door zo'n 300 agenten. Het leidde tot verkeerschaos.

"Ik vind het heel ambetant, ik vind het eigenlijk niet te doen. Er zijn heel wat mensen die willen werken en nu niet kunnen werken", vertelde een getroffen automobilist aan VTM.

"Die agenten willen staken, en ze hebben ook het recht om dat te doen. Maar ik denk niet dat het iets uithaalt om mensen die er niets aan kunnen doen te ambeteren."

Vincent Houssin van de liberale politievakbond VSOA verklaarde: "We geven een duidelijk signaal aan de Wetstraat. Intussen kunnen de wagens weer door, dus zo erg is het allemaal niet. Het is vooral vervelend voor de politiemensen, die al meer dan twintig jaar niets hebben gekregen."

Gebruik nu de gratis app van Redactie24