"Schande, ze straffen de gewone burgers, die bovendien hun loon betalen"

door: STS
politie geld handboeien
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De politievakbonden houden al enkele dagen acties. Ze zeggen dat te zullen blijven doen, tot er wat op de onderhandelingstafel ligt wat het onderhandelen waard is.

De inzet is onder meer een loonsverhoging. Door de acties ontstonden er al vele files en honderden reizigers misten hun vlucht.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Heb jij begrip voor de acties van de politie?" De meeste mensen hebben wel begrip voor de acties, maar niet voor het feit dat burgers erdoor getroffen worden.

"Ze mogen staken en betogen, maar ze moeten trachten de politiekers te viseren, niet de gewone burger", vindt Dirk.

"Ja, maar ze straffen weeral de gewone burger", vindt ook Paul. "Ze moeten met hun acties de politici die dit beslissen straffen: toegang tot het parlementsgebouw en andere instanties blokkeren."

"Nee, totaal geen begrip voor, want nu straffen ze niet de schuldigen maar de doorsnee burger. Willen ze iets bereiken, dan moeten ze de ministers en het koningshuis viseren", vindt Maria.

"Ja, maar de gewone burger die wil gaan werken is weer de dupe van hun acties, en daar hebben wij geen begrip voor. Alles was hier afgesloten", zegt Inge.

"De politici hebben nu geen tijd en aandacht voor deze mensen, die toch dagelijks hun leven op het spel zetten voor de maatschappij. Ze zijn enkel begaan met corona", stelt Linda.

"Ja, maar dan moeten ze ook niet optreden wanneer de burgers staken voor beter loon of betere voorwaarden en daarvoor de wegen blokkeren", vindt Leon.

"Nee, dat ze de politici het leven zuur maken, in plaats van de werkende mens", stelt Lucien.

"100%. Ze moeten zich laten bespuwen en uitschelden, en als ze wat te hard optreden moeten ze zich gaan verdedigen. Zoveel tuig op straat en zij moeten het oplossen voor zo'n klein loon", schrijft Wieske.

"Dat ze maar doen. Zolang ze dan geen coronaboetes uitschrijven is het mij allemaal goed", laat Kevin weten.

"Waarom moeten we begrip tonen? Als de gewone werkmens betoogt om dezelfde redenen, wie staat er dan tegenover ons? Juist, dezelfde agenten waar we nu begrip voor zouden moeten hebben", zegt Stefaan.

"De enigen die ze nu raken, zijn de werkmensen. En dat laat de politiekers koud", denkt Willy.

"Ze straffen de gewone burgers, die er toch niets aan kunnen veranderen en die bovendien hun loon betalen. Schande", vindt Odette.