Stomdronken student nipt aan vreselijke dood ontsnapt: "Hij zou dat niet overleefd hebben"

door: STS
feest
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een stomdronken student is op het nippertje ontsnapt aan zware verwondingen, of mogelijk zelfs de dood. Dat gebeurde in Leuven.

De 21-jarige jongeman uit Oud-Heverlee werd vrijdagochtend in de Frederik Lintstraat gevonden terwijl hij lag te slapen in de laadbak van een asfalteringsmachine.

"Hij was daarin gekropen om zijn roes uit te slapen. Zijn schoenen had hij uitgedaan en aan de kant gezet", luidt het bij de politie.

"De arbeiders die in alle vroegte de machine opstartten om te laten warmdraaien, keken toevallig in de laadbak en zagen daar iemand liggen."

De arbeiders kregen de jongeman niet wakker gemaakt en besloten om de politie te bellen. "Met veel moeite kon hij dan toch gewekt worden."

De jongeman bleek nog steeds stomdronken te zijn en wist niet waar hij was, laat staan hoe hij in de asfalteringsmachine was terechtgekomen. Hij mocht verder slapen in de politiecel.

"Indien de arbeiders niet toevallig in de laadbak hadden gekeken, was de slapende student wellicht mee de machine ingezogen en zou hij dat niet overleefd hebben", aldus de politie.