Toch heel wat boekingen voor herfstvakantie: "Echt veel mensen die het in België gehad hebben"

door: WVDS
Gran Canaria
Afbeelding bron: Pixabay

De herfstvakantie komt eraan en ondanks de coronacrisis zijn er zijn toch opnieuw heel wat Belgen die op reis zullen vertrekken. Bij reisorganisator Tui ziet men hiervoor verschillende redenen.

“Vliegbestemmingen doen het zeker nog goed. In verhouding tot wat we normaal aanbieden, hebben we nu heel weinig mogelijkheden. De typische herfstvakantiebestemmingen zoals Egypte en Dominicaanse Republiek zijn er dit jaar niet bij. Maar wat we hebben doet het wel goed. Er zijn echt veel mensen die het in België gehad hebben", vertelt Piet Demeyere, woordvoerder van Tui Belgium, aan Redactie24.

Kleurcodes

“Wanneer Buitenlandse Zaken een regio groen of oranje kleurt, betekent dat in de psychologie van de mensen dat ze erop vertrouwen dat het ministerie echt wel weet waarover ze spreken en die plaatsen dan ook veilig zijn.”

“Als je daarnaast ziet dat we hier in België alsmaar meer zelf zijn veroordeeld tot code rood en men onder andere de eigen horeca sluit, dan ontstaat het idee: ‘Het zal in het buitenland niet slechter zijn dan bij ons’.”

“Een aantal Griekse eilanden bieden we aan tot het einde van de zomerperiode en dus normaal worden die bestemmingen nooit in de herfstvakantie geboekt. Gezien deze eilanden samen met Kreta en Rhodos één van de weinige regio’s zijn waar we nog naartoe kunnen, hebben we die reizen een week langer laten doorlopen. En die doe

“De reden waarom reizen terug zoveel aantrek hebben is volgens mij te wijten aan het wegvallen van de voordelen van de staycation. De hele zomer door was er nog het gevoel van de staycation. We nemen vakantie in eigen tuin, maken uitstappen binnen België en we zijn gezegend met een prachtige zomer, maar die zaken vallen nu weg."

Aantrekkelijke prijs en terugbetaling

“Wetende dat er geen enorme markt is momenteel, hebben wij betreft de prijzen, ervoor gezorgd dat mensen tegen een aantrekkelijke prijs een week naar de zon kunnen gaan. Vraag en aanbod moet naar elkaar luisteren, zoveel is duidelijk.”

“Stel dat de Canarische Eilanden plots rood worden, dan gaan we mensen niet dwingen om af te reizen naar een rode zone en die mensen krijgen de volledige som van hun reis terugbetaald. Het is hun schuld niet dat ze niet kunnen vertrekken. Dat hebben we bij de volledige lijn van ons aanbod.

Tags reizen