Vreselijk drama op eerste lentedag: "Toestand van het jongste kindje is zeer zorgwekkend"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich zaterdag een drama afgespeeld in Antwerpen. Twee jonge kinderen belandden in het water van het Lobroekdok.

Het gaat om een jongetje van twee jaar oud en zijn broertje van vier jaar oud. Ze bevonden zich samen met een familielid nabij het Lobroekdok, toen het plots helemaal mis liep en de kinderen op de een of andere manier in het water sukkelden.

Een voorbijganger zag het gebeuren, aarzelde niet en sprong in het water om hen te redden. "Gelukkig was er iemand in de omgeving die het een en ander zag gebeuren. Die persoon is meteen in het water gesprongen en heeft het kindje eruit gehaald en overgedragen aan een aantal andere mannen", vertelde politiewoordvoerder Wouter Bruyns aan VTM.

"Zij zijn meteen begonnen met het kindje te reanimeren. Het kindje van twee jaar is in zeer zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het kindje van vier jaar is er gelukkig veel beter aan toe."

"Voor zover we er nu een beeld van hebben, waren de twee kindjes in het gezelschap van een volwassene en waren ze hier aan het wandelen en een beetje aan het spelen. Wellicht kwamen ze accidenteel in het water terecht."