Vrouw en dochter beleven hachelijke momenten op kerkhof: "Moeder was in paniek en wil nu niet meer gaan"

door: STS
Kerkhof
Afbeelding bron: Photonews

In de Antwerpse gemeente Schelle hebben twee vrouwen, een moeder en haar dochter, een hachelijk avontuur beleefd op het kerkhof. De moeder is zwaar onder de indruk en durft nu niet meer naar het kerkhof te gaan.

Karin en haar 78-jarige moeder Marie-Jeanne waren maandag naar het kerkhof van Schelle gegaan om een bezoek te brengen aan het graf van hun vader/echtgenoot. Het was toen 17.50 uur. Toen de twee een kwartier later het kerkhof wilden verlaten, bleek de automatische poort dicht te zijn. Ze zaten opgesloten.

Aan de poort hangen enkele bordjes: “Bij gesloten poort gebruik rode drukknop”, en “Deze noodknop werkt slechts tot een half uur na sluiting.” Voorts staat er nog een telefoonnummer vermeld, voor in geval van nood. Maar de noodknop werkte niet en op het noodnummer was niemand bereikbaar.

Karin belde 101 en iemand van de gemeente, maar moest samen met haar moeder nog bijna een uur wachten in het donker en in de kou. Uiteindelijk daagde er toch hulp op. “Die persoon was helemaal van Boom gekomen en zei dat hij eerst nog een sleutel moest halen, en dat we dan nog 20 minuten moesten wachten", vertelde Karin aan VRTNWS.

Haag

"Hij stelde daarom voor om een gat in de haag te kruipen. We hadden geen zin om nog langer in de kou en de wind te staan. Mijn moeder was ook al in paniek, dus dan zijn we maar door die haag gekropen."

"Mijn moeder was toch wel onder de indruk en dacht dat we de nacht er gingen moeten doorbrengen. Normaal gaat ze elke dag naar het kerkhof, maar nu ziet ze dat niet meer zitten."

Volgens de gemeente leidde een stroompanne ertoe dat de noodknop ontregeld was geraakt.

Tags kerkhof