Aanranding 14-jarig meisje op kerkhof: "Geen groepsverkrachting en geen verband met zelfdoding"

door: STS
Westerbegraafplaats
Afbeelding bron: Google Maps

De raadkamer heeft een beslissing genomen over vijf jonge personen die verdacht worden van de groepsaanranding van een 14-jarig meisje op een Gents kerkhof.

De feiten speelden zich in mei 2021 af op de Westerbegraafplaats in Gent. Een meisje werd daar door drie minderjarigen (14, 15 en 16 jaar oud) en twee meerderjarigen (18 en 19 jaar oud) aangerand.

Er zouden beelden zijn gemaakt en verspreid. Het meisje zou die gezien hebben en vervolgens uit het leven gestapt zijn.

De raadkamer heeft nu beslist om de twee meerderjarige verdachten door de verwijzen naar de correctionele rechtbank, en de drie minderjarige verdachten naar de jeugdrechtbank.

"De verdachten worden enkel doorverwezen voor aanranding van de eerbaarheid. Ze werden oorspronkelijk ook nog aangehouden op verdenking van verkrachting en het verspreiden van beelden van expliciete seksuele daad", meldt de VRT.

"Volgens de raadkamer zijn er geen aanwijzingen dat er sprake was van een groepsverkrachting op het kerkhof en er werd geen rechtstreeks verband aangetoond tussen de feiten en de zelfdoding."

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.