Weinig animo voor oproep van regering: "Dat ze eerst in eigen boezem kijken"

door: STS
Alexander De Croo - Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

De regering lanceerde afgelopen week de campagne 'Ik heb impact'. Met enkele maatregelen, zoals trager rijden, de verwarming een graad lager zetten en koken met de microgolf, kunnen we minder energie verbruiken.

"Zo helpen we Oekraïne en worden we minder afhankelijk van gas en olie uit Rusland", klinkt het.

Wij vroegen op Facebook aan onze lezers of ze die oproep om minder energie te verbruiken zullen volgen.

"In geen geval! Hier gaat de verwarming zelfs nog een graad hoger als het nodig is. En koken doe ik op het fornuis", zegt Marleen.

"Nee, het is de taak van de regering om te zorgen voor betaalbare energie", vindt Barbara. "Dat ze op hun loon bezuinigen in plaats van de burgers uit te persen."

"Toch wel, een beetje. Alle beetjes helpen. Maar natuurlijk moet de regering ook haar deel doen", zegt Sandra.

"Het wordt zotter met de dag. Straks vragen ze nog of we met z'n allen niet voor een windmolen gaan staan om te blazen", stelt Pascal.

"Deze regering lacht ons uit in ons gezicht. Het is de plicht van een regering om voldoende en betaalbare energie te voorzien, zoals trouwens in het regeerakkoord vermeldt staat", zegt Luc.

"Als ze mij drie extra microgolfovens geven wil ik voor zes personen koken met de microgolf. Anders is het gewoon op het vuur, zodat alles tegelijk warm en klaar is", zegt Patricia.

"Ik hoef geen raad van de regering. Ze smijten ons belastinggeld door ramen en deuren naar buiten. Dat ze eerst eens in eigen boezem kijken", schrijft Karina.

"Koken met de microgolf verbruikt ook elektriciteit", merkt Wim op.

"Ik ga niet in de kou zitten. En koken blijf ik ook doen, en zeker niet met een microgolf", laat Leonza weten.

"Die zijn volledig zot aan het worden. Binnenkort moeten we hier nog gaan leven zoals in de middeleeuwen", schrijft Nancy.

"Als ieder lid van de regering bewijst dat ze het ook doen en ook aantoont dat ze besparen in het voordeel van de bevolking, zal ik er eens over nadenken", zegt Filip.