Bart De Pauw diep gekwetst door Tom Lenaerts: "Hoe moeilijk kon het zijn?"

door: LHX
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Play4

Bart De Pauw en Tom Lenaerts waren vroeger goede vrienden. Hoe zit het tegenwoordig tussen hen?

Sinds de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag heeft Bart De Pauw niets meer van Tom Lenaerts gehoord. Dat vertelt hij vol emotie aan Het Laatste Nieuws. Het is opvallend, want hij is de peter van Toms dochter en zijn vrouw Inès was een van de beste vriendinnen van Toms vrouw.

Volgens Inès komt het deels omdat ze zich in het begin enkel wilden omringen met mensen die ze honderd procent vertrouwden. Ze wilden later wel weer contact met hem opnemen, maar toen bleek er van alles gebroken te zijn tussen hen. "Dat gaat nooit meer zijn zoals het was", weet ze.

Bart is Tom nog één keer tegengekomen, toen die promotie deed voor zijn reeks 'Twee zomers'. Toen journalisten hem vroegen of die over Bart ging, gaf hij altijd dezelfde drie zinnen als antwoord.

"Eén: nee, de reeks gaat niet over Bart De Pauw. Twee: Bart De Pauw gaat over machtsmisbruik, stalking en grensoverschrijdend gedrag. En drie: ik wil het er eigenlijk niet over hebben, het ligt te gevoelig", luidden die. Bart vond dat erg teleurstellend. "Ik heb hem gezegd: 'Hoe moeilijk kon het zijn om stap twee eruit te houden?'"