Erik Van Looy deelt somber nieuws over gezondheid en roept hulp in: "Drie therapeuten"

door: STG
Erik Van Looy
Afbeelding bron: GoPlay

Over enkele weken zien we Erik Van Looy weer dagelijks op televisie. De voorbereidingen van 'De Slimste Mens' zijn volop aan de gang. Al zorgt zijn drukke agenda voor een erg vervelende kwaal.

Erik Van Looy is al jaren onlosmakelijk verbonden aan 'De Slimste Mens'. Vanaf september is hij dan ook weer dagelijks op televisie te zien met de populaire quiz. Hoewel Erik zelden info deelt over zijn privéleven, doet hij nu een emotionele uitspraak over zijn gezondheid.

In ‘Zomeravonden’ nodigt moestuinier en hobbykok Wim Lybaert gasten uit om voor hen een gerecht te bereiden dat hen terugkatapulteert naar hun jeugd. Wat volgt is een diepgaand gesprek over een vervelende kwaal.

Zo onthult Erik dat hij kampt met constante rusteloosheid. “Ik voel me meer op mijn gemak als ik de tv-figuur ben dan wanneer ik mezelf ben”, begint hij. “Of ik dat raar vind? Ik heb dan ook drie therapeuten”, klinkt het.

"Ik ben heel vaak melancholisch tussen vijf uur en acht uur ‘s avonds”, gaat hij verder. “Maar het zijn ook nostalgische gevoelens. Als ik de klok kon terugdraaien zou waarschijnlijk niet bekend willen zijn. Ik zou ook terug kind willen zijn. Die kindertijd was fantastisch, bedenkt de presentator zich.