Ex-'Familie'-actrice Jits Van Belle met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis

door: COS
Afbeelding bron: Medialaan

Jits Van Belle kennen we als actrice, onder meer uit 'Familie'. Tussen 2017 en 2021 vertolkte Jits de rol van Robyn Versteven.

Jits Van Belle heeft haar volgers op sociale media erg doen schrikken. De actrice verschijnt op Instagram met een fietshelm. Op een tweede foto ligt Jits in het ziekenhuis. De actrice doet een pleidooi voor een fietshelm en legt uit wat er gebeurd is.

"Voor mijn gemoedsrust kan ik niet anders dan dit posten. Eenmalig. Om volgende reden: op 26/8 fietste ik stevig door op de ring van Gent. Plots botste ik keihard op een autoportier dat geopend werd. Ik vloog door de lucht en landde keihard op mijn achterhoofd en rug."

"De wereld tolde om mij heen en ik kon minutenlang mijn armen niet bewegen. De omstaanders waren heel hulpvaardig. De ambulance was er een kwartier later. Telkens ik mijn hoofd van de grond, de brancard of later het ziekenhuisbed probeerde te tillen draaide ik weg."

Whiplash en hersenschudding

Na allerlei onderzoeken in het ziekenhuis bleek Jits geen breuken of bloedingen te hebben opgelopen. Wel had ze meerdere kneuzingen, een geklemd kaakgewricht, een whiplash en een zware hersenschudding. Jits volgt nog steeds kinesitherapie en is pas sinds dit weekend verlost van haar hoofdpijn.

"Mijn kinderen dragen altijd een helm om te fietsen. Ik deed dat niet. Geen idee waarom. Ik had er nochtans één liggen. Ik heb mijn kindjes, mezelf, en de mensen die mij verzorgd hebben (en die dit zo vaak zien) beloofd vanaf nu mijn helm te dragen. Het is wel duidelijk waarom", besluit Jits, die anderen hoopt te inspireren hetzelfde te doen.