Herman Brusselmans deelt somber nieuws over gezondheid: "Geen stimulans"

door: STG
Herman Brusselmans
Afbeelding bron: Photonews

Herman Brusselmans is gestopt met roken. De auteur wil het goede voorbeeld geven aan zijn zoontje Roman, en heeft ook een belofte na te komen bij zijn vriendin Lena.

Herman Brusselmans weet al langer dat het nuttig zou zijn om te stoppen met Roken. Nu hij eerder dit jaar zijn zoontje Roman mocht verwelkomen, is volgens de auteur de tijd rijp om te stoppen met roken. 'Stoptober' is dan ook een mooie gelegenheid om zijn pakje sigaretten voor goed aan de kant te leggen.

In Het Laatste Nieuws maakt Herman de balans op. "Ik snak nog elk moment naar mijn sigaret. Maar ik had de organisatie van ‘Stoptober’ beloofd om het 28 dagen vol te houden en heb woord gehouden. Het is me gelukt. Ik heb geen sigaret aangeraakt", klinkt het trots.

Al moet Herman bekennen dat 'Stoptober', niet het gewenste resultaat heeft opgebracht dan hij oorspronkelijk had gehoopt. 

“Ik had gehoopt dat ik me zonder sigaret veel beter zou voelen, maar dat is niet zo. Mijn smaak bij het eten is niet verbeterd en ik voel me ook niet plots fitter of energieker. Dat valt dus wel wat tegen. Maar misschien moeten die voordelen nog komen. Ik heb tenslotte 55 jaar gerookt en het zal bij mij misschien wat langer duren voor alle vuiligheid uit mijn lijf is."

"Ik hoop nu verder te kunnen zonder sigaretten, maar beloof niks naar de toekomst toe. Het zou best kunnen dat ik in een crisissituatie misschien toch nog eens naar een sigaret grijp. Zeker zoals ik me nu voel. Ik hoop van niet, maar dat kan. En daar vermoord ik dan ook niemand mee, hé? Ik ga dus niet verkondigen dat ik dit nu de rest van mijn leven zal volhouden en nooit zal hervallen. Maar ik ga wel mijn best doen", besluit de schrijver.