Jacotte Brokken had het zich helemaal anders voorgesteld: "Jammere aan de job"

door: STG
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Photonews

Jacotte Brokken mag al drie maanden het weer voorspellen op VRT1. Hoewel ze al vaak met kritiek te maken kreeg, doet ze haar nieuwe job ontzettend graag.

Nu Frank Deboosere geniet van zijn welverdiende pensioen, is het Jacotte Brokken die de schoenen van Frank mag vullen aan de Reyerslaan. Heel wat kijkers hebben intussen al wat kritiek geuit, maar dat wil niet zeggen dat Jacotte zich daar iets van aantrekt.

"Op de VRT doe ik shiften van tien uur en dat is echt tien uur aan een stuk werken", zegt ze in Story. "Zeker als er een hittegolf is of er veel regen wordt voorspeld, is het alle hens aan dek."

Maar ik presenteer nu drie maanden het weerbericht, en ik doe het ontzettend graag. De dagen vliegen voorbij, en het is zo afwisselend. Toch is het niet altijd rozegeur en maneschijn.

"Het enige jammere aan de job is dat het vrij eenzaam is, want je hebt geen collega's. Ik zie Sabine en Bram amper. Maar ik compenseer dat door met de mensen van VRT Nieuws onder de middag iets te gaan eten", besluit ze.