Rachel Hazes heeft er genoeg van: “Door zulke uitspraken plegen mensen zelfmoord”

door: LHX
Afbeelding bron: Instagram @rachelhazes

De Nederlandse columniste Angela de Jong schreef een erg kritische column over de “ongeëvenaarde schaamteloosheid” van de familie Hazes. Voor Rachel Hazes is het genoeg geweest. Ze heeft een gevat antwoord klaar.

"Als jij binnenkort in de buurt bent van Amstelveen lijkt het mij enig als je dan bij mij langskomt in wat jij ‘mijn theewinkeltje’ noemt”, schrijft Rachel Hazes op Instagram. “We hebben 150 tot 200 formules, frisse thee tot zoete thee. Helaas niks zuurs, maar dat heb jij ook niet nodig”, haalt ze uit.

Haar grote probleem is dat de columniste een oordeel velt op basis van uiterlijkheden. “Of iemand nou dik is of dun, opgespoten lippen heeft, LGBTI is, of als iemand lekker af en toe onder de zonnebank gaat: joh, op basis waarvan moet je daar dan een oordeel over vellen?”, zegt ze.

De familie Hazes kan wel tegen een stootje, beweert ze. Maar “besef jij wel dat sommige mensen door pestgedrag en bepaalde uitspraken zelfmoord plegen?”, vraagt ze aan De Jong. “Ik hoop je snel te zien, de thee staat voor je klaar”, klinkt het ironisch.