Advocaat van Bart De Pauw heeft belangrijke mededeling

door: STS
John Maes - Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

John Maes, de advocaat van Bart De Pauw, vindt dat er een breder debat moet komen over wat er gebeurd is tussen zijn cliënt en diens slachtoffers. Maar of we De Pauw nog terug zullen zien in de tv-wereld, betwijfelt hij.

Op de vraag of Bart De Pauw opnieuw de tv-wereld in wil, antwoordde advocaat John Maes in 'De Afspraak': "Dat weet ik niet. Ik heb de indruk van niet. Ik denk dat hij dat eerder niet gaat doen. Maar ik denk wel - en hij zegt dat hij die rol wil opnemen - dat hij deel kan uitmaken van een debat over het bredere plaatje. Dat men met hem daarover kan spreken."

"Ik hoor veel mensen zeggen dat hij geen schuldinzicht heeft, mensen die hem al jaren niet meer hebben gesproken. De rechter had nochtans wel die indruk. Hij heeft wel schuldinzicht. En hij is misschien in staat om over het bredere plaatje te spreken. Waar ben ik fout geweest? Hoe is het zover kunnen komen? Hoe kan je als man zo evolueren dat je niet stilstaat bij de gevolgen van dat gedrag?"

"Wat is de invloed van de roem die je in de schoot geworpen krijgt en die een status verschaft waardoor je misschien een stukje onaantastbaarheid ervaart? Daar kan hij over spreken en ik denk dat dit nuttig kan zijn. Ik denk dat dit dossier nu opengebroken moet worden, dat er niet meer op de man gespeeld moet worden, maar dat we nu moeten vragen aan hem: hoe kan dat?"

"Daar kan een debat uit ontstaan waar we allemaal uit kunnen leren. Dat we niet meer op de man Bart De Pauw schieten, maar kijken: hoe komt het dat mensen in die positie dat gedrag hebben geëtaleerd?"