Leerkracht ontslagen nadat hij eigen leerlingen filmt tijdens omkleden

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In Leeuwarden is een leerkracht ontslagen. Hij fotografeerde en filmde zijn leerlingen tijdens het omkleden voor de sportlessen.

Een 26-jarige leerkracht van de basisschool Plataan in het Nederlandse Leeuwarden is volgens de Leeuwarder Courant ontslagen na grensoverschrijdend gedrag.

De krant kreeg een brief van de school in handen waarin staat dat de man over een periode van 2,5 jaar eigen leerlingen filmde en fotografeerde toen die zich aan het omkleden waren voor en na de sportlessen.

Het zou enkel gaan om jongens die hij in beeld bracht en sommigen van hen staan naakt op de beelden. Er liep sinds begin mei een onderzoek en tijdens die periode was de man al geschorst.

De politie pakte de man op, maar ondertussen is hij onder voorwaarden vrijgelaten. Volgens de school en de politie is er geen aanwijzing dat de man één van de kinderen heeft aangeraakt.

Er zijn voorlopig ook geen aanwijzingen dat de man de beelden verspreid heeft. De kinderen zouden ook niks gemerkt hebben van het fotograferen en filmen.

Volg Redactie24 nu op Instagram