Baby van enkele weken oud belandt in coma nadat het vervangmiddel voor heroïne in lichaam krijgt

door: PMN
Baby - verpleegster
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een baby van enkele weken oud is in een coma belandt. De baby was in aanraking gekomen met Subutex.

De feiten dateren van een maand geleden maar raakten nu pas bekend. VRTNWS meldt dat de hulpdiensten in Kortrijk werden opgebeld door een vader van wiens baby niet meer reageerde.

De baby, van nog maar enkele weken oud, werd meteen naar het ziekenhuis gevoerd. De baby belandde er ook in een coma.

Onderzoek bracht aan het licht dat de baby vergiftigd was. De papa blijkt een (ex)heroïneverslaafde te zijn en werd opgepakt. Hij vertelde de politie meteen dat hij Subutex nam.

De man gebruikte dat middel om af te kicken. De politie pakte de man op verdenking van het opzettelijk toedienen van de giftige stof.

Er werd door de advocaat van de man bijkomend onderzoek gevraagd. “Daarop werd een toxicoloog aangesteld. Volgens haar kon de hoeveelheid Subutex aangetroffen in het lichaam wel degelijk via de handen van de man en zo in de mond van de baby in het lichaam terecht gekomen zijn."

De man is intussen weer op vrije voeten. “Uit verder onderzoek kon niet bevestigd worden dat de man het middel opzettelijk had toegediend of nalatig is geweest en dus werd hij na enkele weken vrijgelaten", zegt Tom Janssens van het parket van Kortrijk.

De baby is intussen niet meer in levensgevaar en weer thuis. De vader moet zich van de jeugdrechter aan enkele voorwaarden houden. Hij mag bijvoorbeeld niet langer meer alleen zijn met z’n kind.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app

Tags kortrijk baby