Febiac merkt minder inschrijvingen op van deze wagens: "Er vallen ontslagen"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Autohandelaars verkopen minder nieuwe wagens als gevolg van de coronacrisis. Heel wat bedrijven zitten in woelig water, maar dat de online verkoop het goed doet is ook verrassend te merken in de verkoop van bestelwagens. De consument vindt duidelijk zijn weg naar  hybride auto’s.

Joost Kaesemans, directeur communicatie, bij Febiac licht ons enkele zaken wat uitgebreider toe. “Wagens kunnen ingeschreven worden op privé personen of op naam van bedrijven.” 

”Op dit ogenblik daalt de verkoop in beide segmenten, maar de daling is sterker voor wat betreft de inschrijvingen van bedrijfswagens. We merken heel duidelijk dat bedrijven aan het besparen zijn, er vallen ontslagen, ze stellen aanwervingen uit en dus geven ze minder uit aan hun wagenpark.”

Maar het is niet allemaal kommer en kwel. “Anderzijds zien we wel een sterke toename van de inschrijvingen van bestelwagens. Dit hangt samen met online verkopen die door de lockdown enorm is gestegen. Al die pakjes moeten ook geleverd worden en daarvoor worden die camionettes ingezet. Dit is duidelijk een tendens die te danken is aan corona.”

Hoe zit het met de populariteit van elektrische en hybride wagens? “In aantal kennen ze ook een terugval door de crisis. Procentueel nemen elektrische en hybride wagens wel toe in de verkoop. Vooral hybride wagens zien we aan populariteit winnen. Die zijn al bereikbaar voor consumenten qua investering. Een hybride auto is nog steeds goedkoper dan elektrische wagens. En van elektrische wagens zijn er niet zoveel modellen op de markt. Daarom hebben elektrische wagens nog een kleiner aandeel.”

Wanneer we kijken naar de standaard automarkt en welke auto’s daarin het meest verkocht worden, komen we tot onderstaande lijst. Dit zijn de 5 meest verkochte auto’s in ons land van januari tot augustus 2020.

  1. Citroën C3
  2. VW Golf
  3. Fiat 500
  4. Renault Clio
  5. Mercedes A klasse