Geschorste leerkracht uit school Molenbeek die Mohammed-cartoon toonde neemt drastisch besluit

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Een leerkracht van de Molenbeekse basisschool Ecole heeft een schorsing aan zijn been. Hij kreeg die straf na het tonen van een naaktcartoon van de profeet Mohammed tijdens een van zijn lessen.

De leraar toonde de cartoon twee weken na de moord op de Franse leerkracht Samuel Paty. Op de cartoon die de leraar stond profeet Mohammed met handen en voeten gebonden en een gele ster op zijn achterwerk. “Een ster is geboren”, stond erbij geschreven. Dat meldt Bruzz.

Het zette kwaad bloed bij enkele ouders. Ze trokken naar de directie nadat hun kinderen over de cartoon vertelden.

Het ging om een cartoon die eerder al in Franse satirische magazine Charlie Hebdo was verschenen. Het Molenbeekse gemeentebestuur startte daarna een disciplinaire procedure tegen de leerkracht. “Zoiets laat je niet aan kinderen van elf jaar zien”, luidt de redenering.

De leerkracht werd ook preventief besluit. De leraar trekt nu naar de Raad Van State om zijn schorsing aan te vechten. Volgens zijn advocaat was het aan de gemeenteraad om deze beslissing te nemen en niet aan de directrice van de onderwijsafdeling, zoals dat hier gebeurd is.

Een uitspraak in deze zaak komt er al snel. Op 17 december weten we meer.

Tags molenbeek