Conner Rousseau krijgt ervan langs op tv: "Erbarmelijk van jou"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau, de voorzitter van de Vlaamse socialisten, krijgt kritiek te slikken. Er wordt hem "erbarmelijke communicatie" verweten.

Rousseau had in Humo laten optekenen dat hij zich niet in België voelt wanneer hij door Molenbeek rijdt. De uitspraak deed veel stof opwaaien en deed de boodschap van Rousseau ondersneeuwen.

"Er is een probleem met de communicatie, die was erbarmelijk slecht", zei politicoloog Fouad Gandoul in 'De Afspraak', waar Rousseau ook aan tafel zat.

"Rousseau zegt dat er een deel van de bevolking in Brussel de taal niet spreekt. Maar de feiten zijn: twintig jaar geleden sprak 2,5% van de inwoners van Brussel geen Nederlands, Frans of Engels. Vandaag is dat 8%."

"Als je gezegd had: dat is zorgwekkend en we moeten ons daarmee bezig houden, dan zou ik zeggen: chapeau, goed gedaan."

"Maar je hebt dat niet goed gedaan. Je hebt gezegd: 'Als ik door de straten van Molenbeek rij, herken ik mij niet in het straatbeeld' en de mensen spreken Arabisch'. Ik dacht: wat is die in godsnaam aan het zeggen?"

"Heel je verhaal gaat verloren in de stereotypen die je produceert. Het verhaal van de kinderopvang, daar valt iets over te zeggen, maar niet op jouw manier. Het verhaal van taalbeleid: waarom wordt de inburgering niet verplicht in Brussel? Had dat gezegd."