Conner Rousseau overstelpt met kritiek na uitspraak: "Een belediging voor heel de werkende klasse"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau krijgt heel wat kritiek te verduren na een uitspraak over de Brusselse gemeente Molenbeek.

"Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België", zei Rousseau in een interview met weekblad Humo. Hij vindt ook dat in bepaalde regio's de voertaal Frans of Nederlands onvoldoende gesproken wordt.

Rousseau deed hiermee heel wat stof opwaaien. Een greep uit de reacties op sociale media.

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: "Die mensen uit Molenbeek waar jij België niet in herkent bouwen aan ons land. Als bouwvakkers, verzorgers, zelfstandigen, lesgevers, arbeiders, poetshulpen... Deze uitspraken zijn een belediging voor heel de werkende klasse."

Open Vld-minister Sven Gatz: "Brussel bashen, meppen op Molenbeek: het is zo doorzichtig. En te gemakkelijk. Nooit eerder leerden zoveel volwassenen Nederlands in Brussel als vandaag, nooit eerder zaten er zoveel kinderen in het Nederlandstalig onderwijs. Feit. Belangrijker dan uw verhaaltjes."

N-VA-politicus Theo Francken: "De socialisten stemmen al jaren tegen strengere migratiewetgeving. De socialisten veroverden het liberale Brussel enkel dankzij de massamigratie waarvan ze zelf zo voorstander waren en zijn. De PS-familie Moureaux bestuurt al decennialang Molenbeek. Laat me niet lachen."

CD&V-minister Benjamin Dalle: "Wat hij zegt is niet alleen beneden alle peil, het is ook pertinent onjuist. Taalcursussen en inburgering zijn gratis (!) in Brussel. En dat lesgeven in het Arabisch? Naar die school van de Vlaamse gemeenschap mag hij me alvast eens meenemen."

Burgemeester van Koekelberg Ahmed Laaouej: "De woorden van Conner Rousseau zijn niet te tolereren. Ze stigmatiseren en zijn xenofobisch. Brussel is een kosmopolitische regio met wijken met een grote diversiteit aan bevolkingsgroepen. Ze verdienen beter dan een minachting die een cafédiscussie waardig is. Triest, dit valt niet te steunen."

Mis niets met de gratis app van Redactie24