Justitie onder vuur: "Het is een slag in het gezicht van alle politiediensten in dit land"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Bij de politie zijn ze niet te spreken over het feit dat de man die in Molenbeek vijf agenten verwondde met een krik nu met een enkelband thuiszit. Ook Vlaams Belang reageert boos.

"Deze beslissing is schandalig. Deze man heeft zwaar geweld gepleegd op vijf politieagenten", zei Thierry Belin van politievakbond NSVP op VTM.

"Dat is toch niet normaal? En wat is de boodschap die Justitie aan deze man geeft? Ok, ça va, je mag thuisblijven. Je mag niet buitengaan, maar je mag thuisblijven, bij je mama en misschien wel je vriendin. Dat is een zeer slecht signaal, vind ik."

"Een slag, erger dan van een krik, in het gezicht van alle politiediensten in dit land", reageert Kamerlid Ortwin Depoortere van Vlaams Belang. "Hij hoort in de gevangenis thuis."

"Dit keer waren er drie zwaargewonde politiemensen en liep een vrouwelijke agente een hersenschudding op, maar helaas zullen er kennelijk eerst doden moeten vallen binnen het politiekorps alvorens deze problematiek door sommige onderzoeksrechters ernstig genomen zal worden."

Vrijdag moet de man voor de raadkamer verschijnen, die hem alsnog naar de gevangenis kan sturen.