Het gaat helemaal mis in het station van Leuven met trein die vertrekt en ouders van kinderen achterlaat: “Zware fout van de NMBS”

door: PMN
Trein - NMBS
Afbeelding bron: Photonews

Het ging dinsdag helemaal mis met een trein. De feiten speelden zich af in het station van Leuven.

Het incident speelde zich af rond 12.11 uur in het station van Leuven. Een oudere dame en de kinderen van een Engelstalig gezin bleven achter op de trein terwijl de deuren veel vroeger dan voorzien sloten. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

De conducteur was zich totaal niet bewust van de situatie en liet de trein naar Tienen vertrekken. Het gezin had problemen om uit de trein te raken omdat ze zo zwaar geladen waren. Ze hadden een trolley, een koffer en een kinderwagen bij zich.

Ze waren net uitgestapt en hadden hun koffers uitgeladen. De tijd om hun kinderen uit de trein te krijgen hadden ze niet. Christian De Cocker (56) zat op de trein en zag het allemaal gebeuren. “Een zware fout van de NMBS”, klinkt het bij hem.

De oudere dame en de twee kinderen werden opgevangen in het station van Tienen. Ze werden onder begeleiding terug naar van Leuven gebracht waar de kinderen herenigd werden met hun ouders. 

Tags nmbs