Inwoners Oostende erg ongerust over verdachte post: Politie heeft meer nieuws

door: PMN
Politie - Oostende
Afbeelding bron: Photonews

Er is ongerustheid ontstaan bij de inwoners van Oostende. De reden zijn enkele verdachte brieven.

Bij de politie Oostende lopen er sinds kort dagelijks telefoontjes binnen van bezorgde burgers bij wie een Veiligheidsmonitor in de bus is gevallen. Er wordt opgeroepen om deel te nemen aan een enquête.

De inwoners vertrouwen het niet, maar dat is onterecht. Zo’n 400.000 Belgen, die op toevalligere wijze geselecteerd werden, zijn uitgenodigd om online of schriftelijk deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor.

In Oostende gaat het om 4.000 inwoners die een oproep hebben gekregen om de enquête in te vullen. In september werd al aangekondigd dat dit zou gebeuren en nu zijn ook de brieven verstuurd.

"Intussen krijgen we dagelijks ettelijke telefoontjes binnen van mensen die niet goed weten waarover het precies gaat. Via de Veiligheidsmonitor worden burgers bevraagd over onder meer hun onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, mogelijks slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden”, legt de politie van Oostende uit.

“ De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid van Oostende. Deelnemen kan eenvoudig, online via internet of via een vragenlijst op papier. Alle antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.” 

“Alle informatie over de enquête staat op onze website www.politie-oostende.be. We danken alvast iedereen die eventjes de tijd neemt om de vragenlijst in te vullen." 

Tags oostende