Meisje (10) met beperking zit opgesloten in brandend huis: Moeder nergens te vinden

door: PMN

Zaterdagavond rond 18.30 uur brak er brand uit aan de Pauwenlaan in Beringen. Een meisje van 10 jaar met een beperking zat alleen binnen toen er brand uitbrak.

Het meisje begon heel hard op de raam te kloppen en te tieren. Een buurman die de brievenbus ging ledigen, hoorde het. Hij en nog een andere buurman besloten om naar binnen te gaan.

De rolgordijnen gingen omlaag en alles zat potdicht. “We beseften dat het héél snel moest gaan, dus probeerden we haar duidelijk te maken dat ze het venster moest openen. Dat lukte uiteindelijk, waarna we ze naar buiten hielpen klauteren. Tegelijk kwam er veel zwarte rook mee”, vertelt een buurman aan Het Laatste Nieuws.

Het meisje was volledig in shock. "Voor haar was het allemaal zeer intimiderend, ocharme. Ze kent hier niemand en speelt nooit met de kinderen uit de buurt. Ze zit altijd binnen of misschien in haar tuintje, maar we zien haar zelden. En met haar moeder heeft ook niemand contact. Beeld je dus in: plots allemaal vreemde mensen, politie en brandweer rondom je. Haar moeder was niet thuis en niemand wist meteen waar ze uithing."

Er is vooral veel rookschade. De brand ontstond nadat een kookpot vuur gevat had. “Het leek ons dat ze zelf had proberen koken, maar dat weten we niet zeker", zeggen buren. “Mogelijk verliet de moeder de woning en stond het vuur nog op.”

Tags beringen