Geweld tegen politie: Man die dieren verwaarloost gaat helemaal door het lint

door: STS
Politie - arrestatie
Afbeelding bron: Photonews

Twee politieagenten zijn gewond geraakt toen ze een bezoek brachten aan een man die verdacht werd van dierenverwaarlozing. Een van hen is arbeidsongeschikt.

De agenten waren samen met inspecteurs van de Dienst Dierenwelzijn Vlaanderen naar een woning in de Dwarsstraat in Beringen getrokken. "Het bezoek vond plaats naar aanleiding van vermoedens van dierenverwaarlozing", laat de politie weten.

"Bij aankomst in de woning reageerde de bewoner verbaal zeer agressief, waarbij hij begon te schreeuwen en vervolgens naar boven liep om een wapen te halen. De aanwezige politiemedewerker riep onmiddellijk bijstand op en bracht de twee ambtenaren van de Dienst Dierenwelzijn Vlaanderen in veiligheid."

"Ondertussen probeerde de inspecteur de man te kalmeren, maar zonder succes. Hij bleef zijn richting uitkomen, met het wapen nog in de hand. Een tweede politieploeg arriveerde snel ter plaatse, waarna hij kon worden overmeesterd. Dit gebeurde echter niet zonder hevig verzet van de man, die geweld gebruikte tegen de inspecteurs."

"Als gevolg hiervan raakten de man zelf en twee inspecteurs gewond, waarvan één ernstig genoeg om voorlopig arbeidsongeschikt te zijn tot het einde van de maand."

"Na de arrestatie van de man konden de ambtenaren van de Dienst Dierenwelzijn Vlaanderen hun controle voortzetten, waarbij de aanwezige dieren in beslag werden genomen. Het parket dagvaardt de man in snelrecht op 10 april."

Volg Redactie24 nu op Instagram