Pascale Naessens lag wakker van felle kritiek: “Zo’n onrechtvaardige reactie”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Pascale Naessens is al tien jaar bezig met gezond eten te promoten. Vrijdag ligt haar volgende boek ‘Echt Eten’ alweer in de rekken.

Voor Pascale Naessens waren de afgelopen jaren niet enkel rozengeur en maneschijn. Ze kreeg behoorlijk wat kritiek te slikken. Zo werd ze er onder andere van beschuldigd jongeren met eetstoornissen aan te moedigen. “Daar heb ik van wakker geleden, omdat ik die reactie zo onrechtvaardig vond”, vertelt ze daarover in Het Laatste Nieuws.

“Dat sloeg werkelijk nergens op. Meisjes met eetstoornissen bekijken mijn boeken niet eens, want ik promoot vet en daar walgen zij net van”, nuanceert ze. “Ik heb mij toen willen verdedigen, waardoor ik dat issue nog groter heb gemaakt. Nu zou ik daar niet meer op reageren. Dat is een les die ik heb moeten leren.”

Pascale heeft hard moeten vechten om geloofwaardig over te komen. “Op het moment zelf zat ik daarmee in, maar achteraf bekeken denk ik: ‘Dat heb ik dan ook weer meegemaakt.’ Dat is het spel, de dynamiek die bij succes hoort.”