Lotte Vanwezemael niet te spreken over reactie van John De Mol op seksueel misbruik in 'The Voice'

door: LHX
Lotte Vanwezemael
Afbeelding bron: Photonews

Donderdag kwamen er in het Nederlandse programma 'Boos' heel wat getuigenissen over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen 'The Voice of Holland' aan het licht. Onder meer coach Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen worden beschuldigd.

John De Mol, de bedenker en tot 2020 ook de producent van 'The Voice of Holland', reageert persoonlijk op de beschuldigingen. Hij laat weten erg geschokt te zijn en benadrukt dat hij niet op de hoogte was van de feiten.

Ondanks zijn open communicatie krijgt hij heel wat kritiek. "Het is een breder probleem dan vrouwen niet snel melding maken van dit soort zaken", zegt hij immers. "Vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte." De nadruk die hij legt op de verantwoordelijkheid van de vrouwen schiet bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat.

Eén van hen is seksuologe Lotte Vanwezemael. In haar Instagramverhalen benadrukt ze dat de verantwoordelijkheid altijd ligt bij degene die in de fout gaat. Het "brede probleem" is volgens haar dus niet de schaamte van vrouwen, maar de schaamteloosheid van mannen.

Ook Lotte krijgt op haar beurt heel wat commentaren op haar boodschap. Heel wat van haar volgers vinden dat ze alle mannen over dezelfde kam scheert. "Dat is niet het punt", reageert ze. "Het gaat erom dat seksueel grensoverschrijdend gedrag voorkomen moet worden in plaats van de verantwoordelijkheid bij het slachtoffer te leggen. Bij dezen een rechtzetting: 'sommige mannen'. Nu blij?"