Gouverneur van Wisconsin wil niet dat Donald Trump komt: “Zal onze genezing van coronavirus belemmeren”

door: PMN
Amerikaans president Donald Trump
Afbeelding bron: Photonews

De gouverneur van de Amerikaanse staat Wisconsin, Tony Evers, kijkt niet erg uit naar het bezoek van president Donald Trump. Sterker nog, hij zou liever niet hebben dat Trump op bezoek komt.

Trump wil een bezoek brengen aan de stad Kenosha. “Ik ben bang dat uw aanwezigheid onze genezing alleen maar zal belemmeren”, schreef Evers in een open brief.

Evers vreest ook voor het aantal ordediensten dat ingezet zal moeten worden. Hij heeft al zijn agenten nodig om de veiligheid van de bevolking te kunnen garanderen.

Het is precies een week geleden dat de politie in Kenosha de 29-jarige Jacob Blake zeven keer in de rug schoot. Na de schietpartij braken protesten uit, waaronder twee nachten op rij van geweld met brandende gebouwen en auto’s.

Trump wil idee krijgen van de schade

Tijdens de derde nacht schoot een 17-jarige jongen twee mensen dood en verwondde een ander. De jongen probeerde als gewapende burger door de straten te patrouilleren. De jongen wordt beschuldigd van moord, zijn advocaat spreekt van zelfverdediging.

De voorbije dagen heeft Trump gezegd dat de orde in de stad moet wederkeren. Het Witte Huis maakte bekend dat de president dinsdag naar Kenosha wil vliegen. Hij wil de veiligheidsautoriteiten ontmoeten en een idee krijgen van de schade na de gewelddadige protesten, aldus een woordvoerder.