"Alexander De Croo staat met de billen bloot en wordt te kijk gezet"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

"Eerste minister Alexander De Croo staat met de billen bloot en wordt te kijk gezet door de MR." Die conclusie trekt oppositiepartij Vlaams Belang.

De Franstalige liberalen lieten via een persbericht weten weg te stappen van de onderhandelingen over een fiscale vorming. Die slepen al geruime tijd aan.

"Voor ons wordt bevestigd wat al langer duidelijk was: van een groot fiscaal akkoord komt niets meer in huis", reageert Vlaams Belang.

"De fiscale hervorming zal de vier jaargetijden van Vivaldi hebben doorlopen. Aanvankelijk beloofd voor de winter van 2022, vervolgens verschoven naar de lente en nu over de zomer getild tot de herfst van 2023", zegt Kamerlid Wouter Vermeersch.

"Van het zoveelste uitstel komt uiteindelijk afstel. Is er iemand in de Wetstraat die gelooft dat een noemenswaardige fiscale hervorming nog mogelijk is op enkele maanden voor de verkiezingen?"

21 juli

Premier De Croo streeft naar een akkoord tegen 21 juli, de nationale feestdag. Vlaams Belang gelooft niet dat hij die deadline zal halen. "Dat er geen akkoord wordt bereikt tegen de nationale feestdag betekent gezichtsverlies voor de premier. Hij staat met de billen bloot en wordt te kijk gezet door de MR."

"Het is ook gezichtsverlies voor de minister van Financiën, Vincent Van Peteghem en zijn partij, cd&v, die geen enkel gewicht blijken te hebben in deze regering."