Bouchez blokkeert nu ook Vivaldi-onderhandelingen: 'Ik kan me voorstellen wat De Wever nu denkt'

door: MRO
politicus Georges-Louis Bouchez MR
Afbeelding bron: Photonews

Zondagnamiddag werden de onderhandelingen voor een Vivaldi-regering onderbroken. Zijn collega's ergerden zich aan de houding van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Die man zal voor problemen blijven zorgen, denkt politicoloog Carl Devos.

Bart De Wever haalde voorbije weken al verscheidene keren uit naar Georges-Louis Bouchez. Volgens de burgemeester van Antwerpen stelde Bouchez bij eerdere formatiepogingen alles in het werk om die te laten mislukken.

Zondag bleek dat dit gevoel ook leeft bij de gesprekspartners die een Vivaldi-coalitie op de been proberen brengen. "Ik kan me voorstellen dat in Antwerpen een burgemeester op dit moment denkt: "Quod erat demonstrandum" (wat bewezen moest worden, nvdr), reageerde politiek journalist Ivan De Vadder op Twitter.

Politicoloog Carl Devos denkt op zijn beurt dat Bouchez nog vaak voor problemen zal zorgen. "Bouchez veroorzaakt al vele maanden veel schade in de regeringsvorming."

"Zelfs als de regering vertrekt zal hij nog vaak voor miserie zorgen. Daar moet iets op gevonden worden, of de ene crisis volgt de andere op", aldus Devos.