Dedecker kaart aan: "Er is een groot probleem wat het huidige griepvaccin betreft"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Alle aandacht gaat momenteel naar het coronavaccin, maar Jean-Marie Dedecker maakt zich ernstige zorgen om het griepvaccin. Heel wat mensen die tot risicogroepen behoren hebben nog steeds geen griepvaccin gekregen.

"Ik zie vandaag dat jullie klaarstaan voor de nieuwe vaccinatie, maar de oude is nog niet voorbij. Er is een groot probleem wat het huidige griepvaccin betreft", stelde  Jean-Marie Dedecker donderdag in de Kamer.

"Er werden bijvoorbeeld 2,7 miljoen vaccins besteld, die moesten worden geleverd in september. Dat is niet gebeurd, het gebeurde pas in oktober. Er is nu een heel grote achterstand inzake de vaccinatie. Daar zijn prioritairen en risicogroepen bij."

"Ik krijg telefoons van apothekers. Ik spreek nu vanuit mijn gemeente. Er staan 400 mensen op de wachtlijst om gevaccineerd te worden, waarvan 90 % tot de risicogroep behoort. Ik heb een apotheker uit Kortrijk opgebeld: 132. Lokeren, Gent, Brugge, het is overal hetzelfde."

"Ik verheug mij dat het nieuwe vaccin er is, daar zal ik nu geen bedenkingen bij maken. De toestand momenteel wat het huidige griepvaccin betreft, is wat dramatisch aan het worden. Vooraleer u begint aan het volgende, denk ik dat dit toch zou moeten worden afgewerkt."