Depraetere neemt stelling in: "Vooruit kan het ook zonder Conner Rousseau"

door: MRO
Melissa Depraetere
Afbeelding bron: Photonews

Het is nog steeds niet duidelijk of Conner Rousseau op de lijst van Vooruit zal staan bij de verkiezingen in juni. De nieuwe voorzitter, Melissa Depraetere, voelt zich steeds zekerder en is ervan overtuigd dat Vooruit zonder Conner Rousseau kan.

Conner Rousseau zette Vooruit opnieuw op de kaart en was ontzettend populair. Na zijn racistische uitspraken stapte hij uit de politiek en nam Melissa Depraetere het roer over bij de partij. 

Intussen maakt ze zich sterk dat Vooruit Conner Rousseau niet nodig heeft om een goed resultaat neer te zetten in juni. "Ik denk dat we het ook kunnen zonder hem. Conner zet dingen in beweging en maakt het verschil."

"Maar we kunnen ook zonder hem naar de verkiezingen. Daar ben ik zeker van", aldus Depraetere in 'Het Nieuwsblad'. Ze bevestigt dat Rousseau nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst in de politiek.

“Hij heeft nog niet beslist. Ik vraag het hem ook niet elke dag. Hij heeft een stap opzij gezet omdat hij vond dat het niet meer over de inhoud ging. Nu hij ziet dat de partij het ook alleen kan, is het zaak om heel goed na te denken."