Egbert Lachaert ergert zich dood aan stakers: "Poetin zal eens goed lachen"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vindt de nationale actie- en stakingsdag van woensdag 9 november een verkeerd signaal.

"Ik vind dat men zich van vijand vergist. We zijn in deze situatie terechtgekomen door de oorlog in Oekraïne", zei Lachaert op Radio 1.

"De energieprijzen zijn door het dak gegaan, dat is een gigantische uitdaging voor de overheid. Er zijn heel wat steunpakketten gemaakt om gezinnen en bedrijven te helpen."

"Daarnaast heb je bij ons het index-systeem, waardoor heel veel werknemers in januari 10% opslag zullen krijgen."

"Dat geeft natuurlijk wel hoge kosten voor bedrijven, die ook die hogere energiekosten hebben. Dus we zitten eigenlijk allemaal samen in de miserie. Door die hogere kosten van energie en grondstoffen en die cyclus waarin we ons in Europa bevinden."

"Het slechtste wat je nu kan doen, is gaan staken tegen elkaar en onderling oorlog gaan voeren. Ik denk eerlijk gezegd dat er iemand in het Kremlin zit te lachen als hij dat ziet."

"Dat is echt geen antwoord. Het antwoord is toch een stuk solidariteit, zoveel mogelijk welvaart creëren en die dan verdelen. Maar staken en welvaart afbreken is echt de oplossing niet."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24