Egbert Lachaert laat van zich horen na corona-besmetting: Zo gaat het nu met hem

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Preformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau hebben woensdag opnieuw een corona-test afgelegd. De regeringsonderhandelingen kwamen onlangs stil te liggen nadat Lachaert zich onwel begon te voelen en vervolgens positief testte op COVID-19.

De voorzitters van respectievelijk Open Vld en Sp.a (vanaf december VOORUIT geheten) hebben nu allebei een negatieve test afgelegd en zijn dus corona-vrij. Ook de zogenaamde "sherpa's", de experts van de verschillende partijen die bij de onderhandelingen betrokken zijn, testten negatief.

"Samen met mijn verbeterde gezondheidstoestand en het einde van mijn quarantaine betekent dit dat de fysieke gesprekken over een formatie binnenkort kunnen hernomen worden", zegt Lachaert.

Conner Rousseau

Conner Rousseau sluit zich aan bij die woorden en wil nog steeds tegen 1 oktober een nieuwe regering hebben: "Dankzij het harde digitale werk van de voorbije dagen kunnen we nu snel weer fysiek en met respect voor de regels rond de tafel, zodat we op 21 september een belangrijke volgende stap kunnen zetten naar een nieuwe regering op 1 oktober."