Frank Vandenbroucke maakt zich zorgen: "Ik vind dat écht een gevaar"

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) maakt zich ernstig zorgen over de besmettelijkere varianten van het coronavirus. In België duiken immers steeds meer gevallen op en zondagochtend werd bevestigd dat er een uitbraak met de Britse variant is in Houthulst. 

"We moeten bijzonder beducht zijn voor mutanten van het virus, zoals de Britse mutant die heel erg besmettelijk zijn. We zien die inderdaad ook opduiken en ik vind dat écht een gevaar", vertelt Frank Vandenbroucke in De Ochtend op Radio 1.

De minister benadrukt echter dat de basismaatregelen ook werken tegen de nieuwe varianten en cruciaal zijn in de bestrijding ervan.

"Maar je handen wassen, een mondmasker dragen, in quarantaine gaan wanneer je een risico op besmetting hebt opgelopen, dat werkt evengoed tegen die Britse mutant als tegen de varianten van het virus die al maanden circuleren."

"Het is zaak om die basisprincipes en alle vervelende maatregelen die daarmee samenhangen goed te blijven toepassen, volhouden. Dat is ook het beste wapen tegen deze mutant."

"Daarmee wil ik niet zeggen dat we geen extra acties moeten ondernemen. Ik heb aan professor Goossens gevraagd om bijzondere acties te ontwikkelen tegen nieuwe mutanten van het virus."