Gwendolyn Rutten wil interessante verandering voor gemeenteraadsverkiezingen

door: STS
Gwendolyn Rutten
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Parlementslid Gwendolyn Rutten (Open Vld) wil de banden tussen de nationale partijen en de gemeentepolitiek doorbreken.

"Ik denk dat de nationale partijpolitiek en het lokaal engagement heel weinig met elkaar te maken hebben", zei Rutten op ROB-tv.

"Ik zie als burgemeester van Aarschot dat er heel veel mensen zijn die mee willen werken aan hun stad, aan hun wijk, die problemen willen oplossen, maar die toch niet de stap zetten om dat officieel te doen. En de rem die daarop staat, is partijpolitiek."

"Dus pleit ik ervoor om die partijpolitiek los te laten, en alleen nog met lijsten en projecten te komen en mensen rondom je te verzamelen die een plan hebben voor je stad of voor je gemeente, los van de partijpolitiek."

"Dat wil niet zeggen dat er geen verschillende oplossingen kunnen bestaan. Je zal nog steeds verschillende lijsten hebben bij gemeenteraadsverkiezingen. Alleen zullen die lijsten niet meer Open Vld, Groen of Vooruit heten maar moeten ze een project voorleggen dat echt gaat over je stad en je gemeente."