Ivan De Vadder doet boekje open over liberalen: “Passage niet uitgezonden door Terzake”

door: BVDO
Ivan De Vadder
Afbeelding bron: Photonews

De politieke ambities van de liberalen in ons land reiken wellicht verder dan velen van ons allemaal denken.

Alle aandacht na de grote peiling ging richting CD&V. Genoeg voor voorzitter Joachim Coens om op te stappen nadat hij de kleinste partij van Vlaanderen werd. Maar ook Open VLD scoorde niet goed, zo merkte Ivan De Vadder op. En het slaagde erin om de aandacht daar stevig van af te wimpelen.

“Een score van net boven de 10 procent en het grote verlies aan populariteit van premier De Croo, zijn echte alarmsignalen”, zegt De Vadder bij De Ochtend op Radio 1.

Bovendien ondervindt Open VLD ook enorm veel last van Georges-Louis Bouchez (MR) die als Waalse liberaal in Vlaanderen voet aan wal wil krijgen.

“In een interview met 'Terzake' zei Bouchez dat hij ervan droomt om een ‘nationale liberale partij’ op te richten. Het is een passage die niet werd uitgezonden, maar die alles zegt over de ambities van GLB in Vlaanderen”, gaat De Vadder verder.

“Ik weet niet of de Open VLD zo opgetogen zal zijn over die plannen van de MR. In elk geval lijken de politieke partijen op dit moment vooral met zichzelf bezig te zijn, en het werk in de regeringen lijkt daardoor zo goed als helemaal te zijn stilgevallen.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24