"Jan Jambon heeft wel degelijk een grove fout gemaakt"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Jan Jambon gaf toe dat hij in de affaire-Chovanec een communicatiefout heeft gemaakt. Hij houdt vol dat hij niet heeft gelogen en dat zijn functioneren als minister-president niet in het gedrang komt. Meryame Kitir (Sp.a) is het daar helemaal niet mee eens.

" Jan Jambon heeft mij helemaal niet kunnen overtuigen. Hij heeft enkel zijn leugens geminimaliseerd door een communicatiefout", vertelt Kamerfractieleidster van Sp.a aan VTM.

"Maar de échte fout, waarom hij geen tuchtonderzoek heeft opgestart nadat een man is overleden na brutaal geweld in een politiecel, daar zwijgt hij over. Daar zal de minister zich dinsdag voor moeten komen verantwoorden."

Eerder benadrukte Meryame Kitir op haar sociale media dat de minister-president zwaar in de fout is gegaan volgens haar.

"De verantwoordelijkheid van een minister houdt niet op bij een gerechtelijk onderzoek. Jan Jambon moest en kon, op basis van alle signalen die hij kreeg, inzage vragen in het dossier en uitzoeken wat er gebeurd was. Dat deed hij niet. Hij heeft wel degelijk een grove fout gemaakt."