Jullie nemen duidelijk besluit over idee van minister Van Quickenborne: “Geen betalingen meer”

door: PMN
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Minister Vincent Van Quickenborne heeft een nieuw plan klaar. Wij wilden jullie mening erover weten.

Vincent Van Quickenborne wil mensen zelf laten beslissen of ze nog belastingen betalen aan godsdienst. We wilden van jullie wel eens weten of dit een goed idee is en of je zou bijdragen.

Er kwam heel wat reacties op onze vraag. “Geen betalingen meer aan godsdiensten en zelfs geen subsidies meer, noch door de stadskas of de staat.”

“Goed idee, en ik zou passen, maar ‘t is beperkt. Neem daar de politieke partijen en de koninklijke familie ook in op”, bedenkt een andere lezer zich.

“Als ik me niet vergis bestaat dat in Duitsland al jaren”, zegt nog een lezer. “Daar bestaan zelfs oplossingen voor koppels met verschillende overtuigingen.”

“Beter voorstel zou zijn .. lonen van politici koppelen aan prestaties. Laat de bevolking maar beslissen of ze het goed hebben gedaan of niet.. Het is meer en meer een hangmat aan het worden die politiek”, schrijft nog iemand anders.

“Om ons Unesco erfgoed te renoveren wel want dat zegt hij er niet bij. Dat is waarvoor dit geld gebruikt wordt nu”, besluit een lezer.