Kristof Calvo doet bekentenis: “Dit is geen afgesloten hoofdstuk”

door: BVDO
Kristof Calvo en Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Het kon niet anders: Kristof Calvo (Groen) zou minister worden in de Vivaldi-regering. Maar toch draaide het anders uit en dat blijkt nog altijd niet helemaal verwerkt te zijn. 

Dat Kristof Calvo geen minister is voor Groen, dat was zelfs voor buitenstanders van de partij een beetje schrikken. Calvo stond dicht bij een vaarwel aan de politiek. “Ik heb daar ernstig over nagedacht, ja. Ik heb een ferme klap gekregen. Misschien wou ik te graag minister worden”, zegt Calvo aan Krant van West-Vlaanderen. 

Verwerkt heeft hij het zeker nog niet. “Maar de manier waarop… Ik zou liegen als ik zeg dat dat een afgesloten hoofdstuk is. Ik heb daar nog last van. Ik zal niet eeuwig aan politiek doen. Maar dit is geen moment om op te geven.” 

Toch blijft Calvo het project waarmee de huidige regering bezig is enorm genegen. “Ik ben een Vivaldist van het eerste uur. Ik geloof in het regeerakkoord. Dit akkoord kan België weer een toekomst geven. Ik wil dat mee realiseren. Maar het zal in een andere rol zijn dat verhoopt.”