Kristof Calvo heeft onprettig nieuws over de zomer van 2021: "Dat is nu al zeker"

door: STS
Kristof Calvo
Afbeelding bron: Photonews

Groen-kopstuk Kristof Calvo denkt niet dat de zomer van 2021 er eentje wordt om in te lijsten. Het zal nog wat langer duren vooraleer het normale leven weer hervat kan worden na corona.

Calvo woont in Mechelen en is daar voorzitter van Mechelen Feest. Dat is de organisator van festivals als Maanrock, Parkpop en Ottertrotter. Er is beslist om pas in de loop van april of ten laatste in mei een definitieve keuze te maken over het al dan niet laten doorgaan van deze festivals.

"De zomer van 2021 zal nog geen gewone zomer zijn. Dat is nu al zeker", zegt Calvo. "We zijn in staat om snel te schakelen, dus we kunnen nog een tijdje afwachten hoe de situatie evolueert. Uiteraard zullen we onze beslissingen baseren op de richtlijnen van de hogere overheden, die er wellicht in april zullen zijn."

Horeca

"Binnen de mogelijkheden die er zijn, zullen we zoveel mogelijk organiseren en ondersteunen. Artiesten, vrijwilligers en bezoekers hebben het optreden en het feesten echt gemist. Uiteraard moet alles veilig en gezond verlopen. In alles wat we wel kunnen doen, zullen we extra aandacht hebben voor samenwerkingen met de plaatselijke horeca en Mechelse partners. Het is voor hen een bijzonder moeilijke periode. Dus, zodra het kan, willen we hen extra ondersteunen", besluit Calvo.